Nieuwe silo HAVENS op TV in DOE MAAR DUURZAAM

Vrijdag 12 februari 2021
Sinds 2018 wordt bij HAVENS gebouwd aan nieuwe silo’s voor granen en diervoeder-grondstoffen. Daarbij wordt de opslag in de 70-jaar oude vlakloods, gebouwd met Amerikaanse “Marshall-hulp” in 1950 (10.000 m³) vervangen door 2 nieuwe duurzame silo’s (9.600 m³).
 
De nieuwe silo’s (50 meter) staan onmiddellijk náást de loskraan direct aan de Maas. Daarvandaan zitten alle grondstoffen “binnen 5 meter van de Maas” in de opslagsilo’s. Dat is een enorme verbetering. Het bespaart tijd en enorm véél energiekosten.

Ook wordt er een sterke afname van eventuele overlast door geluid of stof gerealiseerd.  In de oude situatie moesten grondstoffen vaak een 250 meter lange weg afleggen alvorens te kunnen bewerkt tot complete diervoeders.

De nieuwe duurzame silo’s passen volledig in de visie van de Nederlandse Diervoederindustrie (NEVEDI) om aanvoer en inzet van diervoedergrondstoffen voor de veehouderij te laten plaatsvinden met een zo láág mogelijke CO2- en Stikstof-footprint.
 
Nieuwe silo’s op TV bij RTL - Z
Het programma DOE MAAR DUURZAAM van RTL - Z  besteedde aandacht aan dit project en zond een leuke reportage uit. Kijk hem HIER terug (klik)