Zeugenvoer

Gezondheid staat bij de HAVENS zeugenvoeders voorop. Alle zeugenvoeders bevatten veel gezonde vezels van verschillende vezelbronnen voor een stabiele ontwikkeling van de dragende zeug. Door gericht te optimaliseren m.b.v. onze “gelijkheids-index” is een soepele overgang van drachtstal naar kraamstal gewaarborgd. Een bijkomend groot voordeel is een vlotte opstart van de melkgift met goede persistentie. De grote spreiding aan grondstoffen in zowel de kraam- als drachtvoeders zorgt voor een rijkere darmflora.

Zeugen die HAVENS voer krijgen, eten bruinbrood” wordt door onze dierdeskundigen wel eens gezegd.

HAVENS Voeders heeft drie standaard zeugenlijnen met elk een dracht- en een kraamstalvoer. Daarnaast nog een aantal hoogwaardige speciaalvoeders zoals dekstal- en transitievoer.

Klauwfit
Door groepshuisvesting van zeugen krijgen klauwen meer te verduren. HAVENS kiest er daarom voor om in alle zeugenvoeders “Klauwfit” toe te voegen, met o.a. een Multi Calcium Complex. Onze Klauwfit bevat verder: zwavelhoudende aminozuren, magnesium en fosfor, biotine en organisch gebonden spoorelementen. Tot slot is Klauwfit verrijkt met een metabolisch actievere vorm van vitamine D3. Dit alles tezamen zorgt voor een betere keratinisatie en hoornvorming in de voet, minder kreupelheidsproblemen en sterkere botten!