Rundveevoeders

Krachtvoeders, grondstoffen én een juiste rantsoenberekening: Met HAVENS staat u er niet alleen voor!
Alle HAVENS Rundveevoeders worden in Maashees gemaakt. Dit heeft als voordeel dat we snel kunnen schakelen, direct inspelen op de wensen van de klant en altijd up-to-date kennis hebben van de gebruikte grondstoffen en kwaliteit.

HAVENS RUNDVEEVOEDERS
HAVENS levert een totaalpakket voor rundveebedrijven. Met in ons assortiment:
  • Krachtvoeders; passend bij elk rantsoen
  • Grondstofmengsels  op maat gemaakt, met of zonder vitamines / mineralen.
  • Bestendige soja en bestendige raap
  • Speciaalvoer voor kalveren, zoals kalver- en/of opfok-muesli
  • Speciaalvoer voor rosé-kalveren
  • Grondstoffen
  • Kunstmest en maatkunstmest
  • Toebehoren (o.a. mineraalmixen en melkpoeders)
Pensbestendige Soja of Raap
Sinds vele jaren is HAVENS gespecialiseerd in het bestendig maken van soja en raap. Daarbij wordt de sojaschroot en/of het raapzaadschroot in onze fabriek behandeld waardoor de bestendigheid van het eiwit wordt verhoogd.
Het eiwit in de soja en/of in de raapschroot wordt in het proces gebonden, waardoor het niet in de pens voortijdig wordt afgebroken door de micro-organismen aldaar. Een groot deel van het voereiwit kan hierdoor de pens passeren om pas in de darmen te worden opgenomen.
Door de HAVENS-behandeling wordt het aandeel pensbestendig eiwit sterk verhoogd; bij raapschroot van ca. 36% tot ruim boven de 80%!

Rantsoenberekening
Bij het halen van optimale technische resultaten (een hoge melkproductie met een hoge BSK, of een hoge daggroei) is het berekenen van het juiste rantsoen een belangrijke stap.
Wij helpen u graag daarbij! Op basis van eigen ruwvoeders en uw eigen bedrijfsdoelstellingen berekenen onze voedingsdeskundigen het optimale rantsoen. Het gebruik van natte of droge bijproducten of grondstoffen wordt daarbij meegenomen. Rantsoenprijs is daarbij enorm belangrijk.

Mochten er wensen zijn die niet binnen het assortiment van HAVENS liggen dan kunnen die in overleg ingewilligd worden. Wij maken namelijk ook voeders op maat!