Rosé-kalveren en vleesvee

HAVENS heeft al vele jaren ervaring in de Rosé-sector. Op een praktische manier bekijken wij samen met u hoe maximale groei uit de kalveren gehaald kan worden tegen zo laag mogelijke voerkosten.
Door de gunstige inkooppositie en doordat we grondstoffen en voeders uit dezelfde fabriek kunnen laden, kunt u vaak voerkosten besparen. We optimaliseren rantsoenen graag met uw eigen bijproducten, aangevuld met losse grondstoffen en naar wens een brok of mix-op-maat.

 

Uw rantsoen is onze basis

Bij ieder rantsoen gaan onze specialisten in eerste instantie uit van uw eigen gegevens, zoals aanwezige ruwvoeders, kuil-uitslagen en eventuele bijproducten. Afhankelijk van uw bedrijf en voerstrategie, aantal silo’s en aanwezig voersysteem berekenen we vervolgens de optimale
krachtvoer-samenstelling. Daarbij staan gezondheid, groei en kostprijs voorop.
 

Bij iedere kuil, de juiste Mix-op-Maat

Iedere kuil is anders. Afhankelijk van kuil-uitslagen, gewenste groei en aanwezige ruwvoeders of bijproducten berekenen onze voedingsdeskundigen het juiste rantsoen.
Vaak wordt gekozen voor een “Mix-op-Maat”*, (evt. inclusief vitaminen en mineralen), om het rantsoen te corrigeren en aan te vullen.
* in bulk leverbaar vanaf 4.000 kilo per levering.
 

Extra Vit.C en Vit.B-complex

De vitamines en mineralen zijn afgestemd op de behoeften van (jonge) Rosé kalveren.
ALLE HAVENS Rosé Voeders worden voorzien van Vitamine C en B-Complex.
Van zowel vitamine B als C wordt vaak aangenomen dat de dieren dit zelf kunnen aanmaken, in de pens en de lever. Echter, wanneer om wat voor reden de gezondheid of de werking van de pens onder druk komt te staan, is de aanmaak van extra vitamines het eerste proces dat stopt. En dat terwijl de dieren het juist op dat moment het hardst nodig hebben.
 

Extra Selenium

Wanneer kalveren een tekort aan Selenium hebben, is hun weerstand verminderd. Kenmerkend zijn slappe magere dieren, en vaak dode kalveren. Door Selenium in organische vorm aan te bieden, wordt de opneembaarheid verhoogd. Selenium-gist is zo’n organische vorm.
ALLE HAVENS Rosé Voeders worden voorzien van Organisch Selenium.